söndag 25 maj 2008

Ågelsjön: Var är väggen?

Klättrade ute vid Ågelsjön hela helgen (24-25 maj). Riktigt bra väder och riktigt bra klättring - om man hittar den. Det är klätterklippor i princip överallt utefter högra sidan om sjön (sett från parkeringen) så det är inga problem att hitta väggar - men desto svårare att hitta rätt vägg.

Vi använde en förare som vi laddade ner från Linköpings klätterklubb, som visserligen inte utgav sig för att vara komplett - men den var ju komplett dålig. Det tog en evighet att hitta rätt bland B-lagsväggen, A-lagsväggen, Surfväggen och Ravinen. När man är vid Ågelsjön för första gången är det hopplöst att hitta rätt vägg om inte alla leder och uppenbara träd är utmärkta i föraren. Tvekar, men lägger ändå ut en länk till LKK:s förare, den är trots allt gratis.

Kan istället varmt rekommendera Fredrik Schlyters förare över Ågelsjön. Den är komplett och riktigt bra. Finns att beställa här.

Det slutade med att vi ägnade hela lördagen åt Svaplattan och söndagen på Surfväggen. Svaplattan utgår från en platå och erbjuder riktigt bra femmor. Surfväggen är vertikal med lite svårare leder (en femma och flera sexor och sjuor).
Sammantaget en skön klättermix. Och dessutom blev några av bilderna riktigt bra! Se alla bilder på min Flickr-sajt här och läs mer om fotograferingen här.

Inga kommentarer: