onsdag 7 maj 2008

Tältpremiär och kajaktur på Båven


Det blev en kall tältpremiär 1 maj på Svanö i Båven. Tältet som vi använde är nog snarare avsett för kidsen som tältar på tomten i juli än för en småfuktig natt 1 maj. Men det var ju billigt (100 kr på Stadiums personalutförsäljning) och framförallt är det designmässigt bland det snyggaste jag har sett. Se bild på min Flickr-sida.

På Svanö träffade vi på ett par från Uppsala som sov betydligt varmare i sitt Hilleberg-tält.

Dagarna därpå paddlade vi i Båven med Sofie och Wille som hyrde kajaker i Skebokvarn. För Wille passade dock Everest-kajaken bättre eftersom den har mycket större sittbrunn. Å andra sidan var balansen sisådär. Wille lyckades med konststycket att välta med Everest-kajaken, vilket jag trodde var omöjligt.

Annars var turen tämligen odramatisk. Båven är okej paddelvatten men det är lite för få småöar och skär för min smak. Det är dock gott om stora herrgårdar och fiskgjusar att titta på längs stränderna.

Alla bilder från turen finns på min Flickr-sida.

3 kommentarer:

Viktdrottningen - Anna Malmborg sa...

Tänk att det finns unga människor som gör sådana här grejer! Jag blir nästan lite avis, å det beror på att jag ALDRIG skulle få iväg min sambo på något liknande. Men attans vad mysigt det måste vara :)

Jörgen sa...

Det ÄR riktigt mysigt. Så skönt att vara så pass remote när det är sommar.

Martin sa...

Hejsan! Vi är ett gäng som brukar vara ute 1-2 veckor varje sommar och ro gummibåt runt i Sverige och vi har tänkt att titta förbi Svanö detta år, dock hittar jag ingenting angående det och tänkte fråga om du kunde bistå med kordinater och/eller peka ut på någon karta vart det kan ligga?
Vi är inte direkt "hemma" i Båven. (:

Tack på förhand!
Vänliga hälsningar
Martin Lindgren