söndag 23 november 2008

Jobys gorilla-stativ funkar helbra

Jag har läst om Jobys nya typ av gorilla-stativ och varit lite tveksam. Köpte hur som helst ett och är riktigt nöjd.
Stativets speciella egenskaper har flera fördelar - som också är nackdelar.

Stativet består av flera böjbara kulleder, vilket gör att varje liten del går att vrida hur som helst. Det är klart praktiskt när du vill fästa stativet på en gren, en lyktstolpe eller ett staket. Nackdelen är dock att det såklart är svårt att få kameran rak. Flera bilder jag tog på novemberljus fick en ganska skev horisontlinje.

Stativet väger bara 270 gram och får plats i en stor jackficka. Helt suveränt när man är ute och vandrar. Nackdelen är såklart att det är litet, det är bara ca 30 cm högt och ganska instabilt.

2 kommentarer:

Mikaela H B sa...

vad kostade den?

Jörgen sa...

Jag tror det var 399 kr på MediaMarkt. Har för mig att jag tyckte att det var rätt dyrt, men nu i efterhand är jag helnöjd.
Numera är priset dessutom säkert någon hundralapp lägre.