söndag 2 november 2008

Lästips i november

November är kanske den sämsta månaden för outdoor-aktiviteter. De vackar höstfärgerna är förbi, det är mest grått och trist och det börjar mörkna redan vid 16-tiden. Dessutom ofta ganska rått och regnigt väder.
Hoppet står till tidig skridskopremiär för de riktiga entusiasterna, läs Peters föredömliga sammanställning av premiärdatum i Östergötland.

November är därför månaden för bra läsning. Kan tipsa om följande:

Digitalfoto för alla (Bonnier). En precis lagom tjock tidning som kommer med ett nytt nummer var tredje vecka. Tidningen skriver om allt som rör digitalfotografering och riktar sig till oss intresserade amatörer.

Kokbok för friluftskockar (Calazo). 125 recept som kanske inte är särskilt annorlunda och nytänkande, men de är bra. Det gör boken riktigt användbar och blir en bra sammanställning av enkel mat som går att laga ute. Komplettera boken med en print av min och Karins egna turmatslista.

Turglede - 118 turer i Midt-Norge (Trondhjems Turistforening). All info för att planera turer i Norge finns på sajten www.turistforeningen.no (börja med att först läsa mitt blogginlägg om vandring/tur i Norge) men boken Turglede skapar en mycket bättre överblick. De små kartöversikterna till varje tur gör att du enkelt ser om start- och slutpunkterna går att nå med bil eller tåg. Helt enkelt suverän för planeringen av 2009 års påsktur!

Lonely Planet (Lonely Planet). Såklart inte den bästa boken för hikingturer och kartor, men ändå alltid förvånansvärt matnyttig och jag skulle säga oumbärlig för att planera utlandsturer. Sitter just nu och läser i Lonely Planet Marocko för vår resa i december/januari för vandring i öknen (Draa Valley) och Atlasbergen.

Inga kommentarer: