torsdag 17 december 2009

Magisk vecka pa Galapagos

OBS! Det har blir en kortversion om var tur ute vid Galapagos (Ecuador). Flera langre och mer informativa inlagg kommer senare i januari.

Galapagos ar en magisk plats pa jorden. Vi har precis avslutat en 8-dagarstur pa baten Encantada (12 personer) och vi har besokt oarna Baltra, Santa Cruz, Floreana Island, Espanola Island, Lobos Island, North Seymour Island, Rabida Island, Bartolome Island och Genovesa Island.

Samtliga djur ar helt oradda for manniskor sa man kommer alldeles inpa (1-2 meter). Vi har sett flera spannande arter som sjolejon, Flamingos, land- och vattenleguaner, hokar, albatross, pingviner, jatteskoldpaddor, vattenskoldpaddor och mycket mer.

Varje o har sin egen karaktar och vulkanlandskap ar det dominerande. Pa samma satt ar snorklingen lattillganlig och helt suveran. Bland annat snorklade vi med skoldpaddor, revhajar, rockor, sjolejon och pingviner.

Se nagra bilder fran turen pa www.flickr.com/jorgenbengtsson

2 kommentarer:

pike-master sa...

snacka om att hittat rätt väg i livet.
Underbar blogg vännen.

Bibban sa...

Hej hittade hit till dig när jag sökte på dolomiterna, Har tittat på dina jättefina bilder. Jag har tänkt mig att vandra där i år. Vilken tid på året är den bästa?
Ska kika runt här nu och kommer tillbaka om jag får.
passar på att önska GOTT NYTT ÅR
Bibban