tisdag 8 maj 2012

Ny annorlunda påsktur

Traditionen med turskidor på påsken håller i sig. Precis som 2010 blev det iår en lite annorlunda tur då vi hade Sylarnas fjällstation som bas för dagsturer.
Det började dock lite intressant i och med att jag missade att kliva av tåget i Enafors och hamnde i Storlien. Med facit i hand inte helt fel eftersom jag även "lurade" två andra att vi inte var framme vid perrongen ännu och därmed fick sällskap upp mot Syltoppen på långfredagen.
Väl framme vid Storulvån tog vi en kort tur längs"parken" och leden mot Blåhammaren.
På långfredagen tog vi vesslan till Sylarna och gick upp mot Syltoppen. Det är en riktigt fin topptur som funkar bra med turskidor. Det finns några alternativa vägar upp. Vi gick in i och upp i grytan som går direkt upp till mellantoppen, tydligen även kallad "Pyramiden". Ett alternativ är att ta nästa kam som leder upp till Lillsylen och sedan till mellantoppen och vidare upp på Syltoppen. Oavsett vilket får man ta av sig turskidorna och de sista bitarna till fots upp på toppen.
Vi mötte en person som tog sig upp samma väg som vi utan stighudar. Det går med andra ord, men måste vara riktigt bökigt.

På påskafton gick vi leden mot Ekorrpasset. Det är en riktigt fin dagstur. Svagt uppför hela vägen från Sylarna, men fantastiskt fint när man har nåt krönet och har en perfekt lutning ner till Ekorrpasset. Omvänd och samma väg tillbaka.

Påskdagen blev det skidor tillbaka till Storulvån. Det är ju en vältrampad tur som kanske inte bjuder på så mycket överraskningar, men likväl en helt okej tur.

Inga kommentarer: