tisdag 2 juni 2009

Solceller, bluetooth och Sportstracker - nära perfekt kombination

På den senaste paddlingsturen såg jag till att testa att kombinera mina kanske roligaste prylar av dem alla; min solcellsladdare, min bluetooth GPS till mobilen och Nokia Sportstracker.
Som ni vet är det den korta batteritiden det stora problemet med mobiltelfoner (och alla andra tekniska prylar). Läs tidigare inlägg om batteriproblemet här och på Peters blogg här. En paddeltur är ju särskilt rolig att tracka med Sportstracker men varar ju flera timmar och flera dagar.
Jag fäste därför laddaren på kajaken och lade sedan in bluetooth GPS:en (den har bättre mottagning än N95:ans inbyggda och det drar mindre batteri att köra bluetooth än GPS:en) och mobilen i en vattentät påse. Se bilder nedan. Större bilder på Flickr här.

So far so good. Den här uppsättningen fungerade klockrent. Men aldrig ska man få vara riktigt nöjd. Av någon anledning så tar inte min nya N95 8GB laddning från 12V billaddaren som man ansluter till solcellsladdaren. Funkar inte ens i bilen. Vet inte om det är batteriet det är fel på, eller om just den här mobilen kräver högre spänning för att ladda. Någon som vet?

Lösningen är hur som helst knappast att kassera uppsättningen ovan. Nej, lösningen är snarare att köpa en ny mobil (Nokia N97)...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hi,

We have just added your latest post "Motorola (Tecnología e Innovación)" to our Directory of Bluetooth . You can check the inclusion of the post here . We are delighted to invite you to submit all your future posts to the directory and get a huge base of visitors to your website.


Warm Regards

Blutooth.info Team

http://www.blutooth.info

Jörgen sa...

Måste tacka Johan N (www.veteranklungan.nu). Han har kommenterat bloggposten IRL. Förmodligen är det laddkabeln som är problemet. Han har upplevt samma strul (dock ej med Nokia) och såg då till att köpa en originalladdare. Då fungerade det.
Återkommer med info när jag har testat.

Anonym sa...

Hej,
Hmm, sports tracker och N97. Fick precis min nya N97 (förbeställd) men på Sports tracker webbsida finns N97 ännu inte inlagd. Några funderingar på hur du ska kunna komma runt det?
mvh

Jörgen sa...

Jag har inte hunnit köpa någon N97:a än (hoppas göra det nästa vecka).

Men hittade den här bloggposten, så det är bara att tanka ner SportsTracker:
http://symbianworld.org/1187-sports-tracker-finally-available-for-nokia-n97-and-5800/

Här har du en direktlänk för att tanka ner rätt version av SportsTracker (v 1.85):
http://www.symbian-guru.com/wp-content/uploads/2009/01/SportsTrackerv1.83.S60v5.sisx

Hör gärna av dig med status för hur det funkar!

Jörgen sa...

Hmm. Jag verkar ha varit för snabb i min förra kommentar.
Download-länken funkar inte - verkar borttagen av Nokia.
Verkar som att det är nån bugg med SportsTracker. Men det måste ju Nokia fixa inom kort. Vi har ju sett mycket reklam för N97 puls som är kopplad till SportsTracker.

Anonym sa...

Hej Jörgen,
Håller självfallet koll för jag vill gärna ha sports tracker på min N97 :)
Sökte lite ytterligare och hittade följande länk på Nokias hemsida:
http://europe.nokia.com/get-support-and-software/download-software/sports-tracker/compatibility-and--download

Tyvärr gick det inte att komma in så det är nog som så att telefonen kom före mjukvaran. Har nu gått igenom telefonen och du kommer inte att bli besviken om du skaffar en N97. Min 4 åring har tom lyckats tappa den i marken efter ett drygt dygn och den höll så med tanke på min aktiva livsstil så kommer den förhoppningsvis att hålla utanför kontoret. Lovar att höra av mig när jag får det att fungera.
Mvh