torsdag 9 juli 2009

Långhelg i S:t Anna

Helgens paddling i S:t Anna var riktigt skön. 21 grader i vattnet, lagom soligt och all mat föredömligt förberedd av Ohlson/Persson. Strålande!

Vi var ute fredag till söndag. Se alla bilder här.
Tyvärr har jag inget GPS-spår att ladda upp, men vi utgick från Tyrislöt och sov första natten på Lökö (eller snarare på en liten ö precis bredvis Lökö), gick sedan till Harstena på lördagen (övernattade på Torrön) och paddlade på söndagen genom kanalen tillbaka till Tyrislöt. Total sträcka ca 45 km.

På lördagskvällen testade vi kamraträddningen som du kan läsa mer om här. Det gick sådär med havskajaker. Inga problem att ta sig upp, men desto svårare för kamraten att styra in den långa kajaken helt vinkelrätt mot den som ligger i vattnet. Slutsatsen är att den här typen av räddning aldrig kommer att fungera i skarpt läge.

Såg till att fota lite på lördagskvällen. Det var en fantastisk solnedgång, men tyvärr glömde i all iver att lägga fokus på ansiktet när jag tog porträtt. Men exponeringen och blixtkompensationen blev riktigt bra (använde till slut en tidningssida för att täcka för blixten och få lagom med ljus). Det såg bra ut i kameran, men nu när jag tankade över bilderna ser jag att ansiktena är helt suddiga. Fotografering är en ständig lärprocess...

Inga kommentarer: