lördag 17 april 2010

Produkttest av ryggsäcken Fjällräven C2C

Vi köpte en ny ryggsäck till årets påsktur för att slippa ha den tunga gamla 60l-säcken som jag köpte 2001 inför den långa backpacker-turen.

Valet föll på Fjällräven C2C 50 l som väger 1 770 gram. Väskan är genomgående bra och passar bra för turer mellan stugor när man inte behöver bära tält, kök och annat skrymmande. Den är perfekt avskalad med få remmar och annat jox, som mest bara är störande när man går på tur.

Det jag dock saknar är ett bottenfack. C2C har bara ett enda stort huvudfack (plus två mindre lättåtkomliga sidofack för snacks och vattenflaska och ett litet fack i topplocket) och det blir ganska rörigt att ha alla prylar i samma fack. Det är smidigt att kunna dela upp packningen och exempelvis ha alla sovprytlar i bottenfacket. Det är ju prylar som man dessutom packar sist, men som inte ska användas förrän man är framme igen. Med ett fack hamnar dessa prytlar överst om man inte river upp allt igen på morgonen.

Ett klart plus är de två dragkedjsfickorna på bärbältet. Perfekt för kamera, solglasögon eller annat man vill ha lättåtkomligt!

Inga kommentarer: