fredag 29 augusti 2008

Solcellsladdaren funkar utmärkt

Nu är solcellsladdaren Silva Solar II produkttestad och den får med beröm godkänt.
Uteffekten beror självklart på vädret, hur molnigt det är, och i vilken vinkel den exponeras mot solen. Jag har testat den i olika förhållanden.
När det är strålande sol och solcellerna är perfekt vinklade mot solen tog det strax över tre timmar att få min Nokia N95 helt fulladdad (från tomt batteri). Klart godkänt.
På en vandring i Norge spände jag fast laddaren på ryggsäcken och fick långt ifrån perfekt vinkel mot solen, plus att det stundtals var väldigt molnigt, till och med regnskurar. Ändå klarade mobilen sju timmar bluetooth kopplad till en GPS-puck och var fortfarande fulladdad. Med beröm godkänt!
Ett klart plus är att Silva Solar II är vikbar, det underlättar rejält när man ska spänna fast den på en ryggsäck. Klicka här för att se en större bild.

Silva solar II tål vatten. Jag har själv inte testat den på kajaken, men det har Johanna Davidsson, som använde laddaren varje dag under hela sin 92 dagar långa (!) tur runt Sveriges och Finlands kust.
Eftersom Johanna använde laddaren extremt hade hon den i en plastficka för att skydda den mot saltvattnet. Enligt henne själv funkade det bra och möjliggjorde att hon kunde använde mobilens GPS hela dagarna.

Inga kommentarer: