lördag 25 juli 2009

Feta forsar i Dala-Floda

Forskajak är förmodligen det absolut roligaste man kan syssla med. Om premiären i Mörrumsån var rolig, så var tvådagarskursen med Kajaktiv i Dala-Floda helt fantastisk. Se alla bilder här.

Vi var sex personer på kursen (jag, Karin, Peter, Gina, Lina och Johan) med guiden Erik Rehn (bara 18 år). Den första förmiddagen var snarlik endagskursen i Mörrumsån (kamraträddning, in/ut från bakvatten och andra enklare grunder) men sedan blev den här kursen otroligt mycket bättre. Trycket i Västerdalälven var ca 200 kubikmeter per sekund, så det var rejäla forsar vi paddlade!

Redan första dagen startade vi bland annat från ett rastplatsbord och paddlade en rejält utmanande fors där man garanterat gick runt ifall man inte träffade vågtungan. Andra dagen paddlade vi i Nås och avslutade med två race i Kärringforsen i Björbo - rejält bra drag!

Till sist såg några av oss till att lära oss eskimåsväng. Peter kunde sedan tidigare och Johan behövde bara ett par försök innan han klarade det. Jag fick kämpa lite mer, men efter ungefär en kvart och tio försök senare satt rollen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

I´m a tabblestarter, yes I am! Forspaddling i Dala-floda rockar fett! Lika roligt att paddla nerför forsen i en forskajak som att simma den upp och ner! Lyckades välta första racet nerför Kärringforsen vilket fick en att inse att det var helt ofarligt att simma nerför en fors med 1,5 meter höga vågor! Nästa race nerför Kärringforsen satt klockrent! Skönt att få avsluta kursen med att klara eskimåsväng på första försöket, den satt tydligen i ryggmärgen, 10 år sedan sist! Nästa år blir det till att hyra en guide som får ta oss nerför de roligaste forsarna medan sälen v.5 folket som missade årets steg 1 kurs får gå den då! En sak är i alla fall säker "once a tabblestarter, always a tabblestarter:-)!"/
Peter

Jörgen sa...

Så sant som det är skrivet! Once a tablestarter - always a tablestarter!
Ser fram emot Johans bilder!

Under tiden vi väntar på forskajaksbilder kan jag länka till min video på eskimåsväng med havskajak:
http://www.flickr.com/photos/jorgenbengtsson/3763071374/
Såg till att öva i Båven. Ska nöta vidare imorgon så att det mer eller mindre sitter 100%!