lördag 25 juli 2009

Vertikal mtb-premiär

Downhill mountainbike blev nästa i raden av nya sporter som jag har testat. På semestern hyrde vi (jag, Martin, Lotta, Peter, Gina och Hasse) cyklar i Lindvallen och testade Sälen bike park.

Jag trodde nog att det skulle vara mer adrenalin i downhill än vad det var. I och för sig påverkade det nog att jag mest åkte i "rodelbanan" som var väldigt teknisk och inte så snabb eftersom de övriga banorna var väldigt blöta ("Åkes väg" var till och med stängd).

Facit blev ändå helt ok. En halvdags cykling gav två försök att köra på den vertikala träväggen (ett bra försök och ett mindre bra), två vurpor över styret, halva "Experion" utan bakbroms, lera fullkomligt överallt och några schyssta bilder (kommer senare).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Downhill var ju riktigt roligt:-) Räcker dock med att köra en halvdag för att vara nöjd! Roligast var banan "Experion" som slingrade sig parallellt med fjället, dock var den väldigt blöt, men lera rocks! Skönt att man kraschade i branten första rundan gjorde att man kände sig heltrygg! Kan helt klart rekomendera downhill i Lindvallen, men håller med Jörgen om att adrenalinnivån inte var lika hög som förväntat! Detta kanske dock beror på att man var lite väl feg?/Peter

Jörgen sa...

Absolut.
Beror helt och hållet på att du var lite väl feg... ;-)
Du borde ha testat den vertikala velodromväggen.