lördag 25 juli 2009

Rörbäcksnäs = världsklass

"Singletrack i världsklass" står det ödmjukt i beskrivningarna för Rörbäcksnäs mtb-leder. Men det är bara att hålla med, de tre lederna är helt suveräna och föredömligt markerade.

Alla tre lederna (röd = 28,6 km, blå = 14,4 km, grön = 8,6 km) utgår från Rörbäcksnäs skola och är dragna i vacker fjällmiljö.

Jag körde den långa sträckan som tog ganska exakt två timmar. Om man vill köra den kortare blå sträckan ska man absolut göra en avstickare på den röda vid Vallsjön (andra gången som den röda gör en avstickare från den blå). Leden på den smala åsen ovanför sjön var definitivt den finaste delen av den röda. Det är isåfall lagom att vända helt om uppe på åsen när det steniga partiet börjar, för det är riktigt stökigt med vassa stenar.

Karin körde ett varv på den blå och ett på den gröna och var precis lika nöjd som jag. Och då körde hon ändå på en odämpad cykel.

I Rörbäcksnäs kan jag också varmt rekommendera "Biggan´s mat o café". Biggan bakar riktigt god stomp - ett lokalt tunnbröd som serveras antingen med ost och skinka (20 kr) eller ännu hellre med falukorv och ägg (40 kr). Även det världsklass ;-)

Inga kommentarer: